Goed om te weten !

Workshop "Maak je eigen Tuuntje"

Suffe tutten organiseert: Maak je eigen kruiden tuuntje
Woensdag 17 mei 19.30 uur
Kwekerij Ben van de Waart

Koken met verse kruiden is helemaal van dit moment en of je nu groot of klein woont, er is altijd wel plek voor een kruidentuintje. Het voorjaar is het ideale moment om te beginnen met jouw tuintje. En het leukste tuintje, dat maak jij. Hoe werkt het?
We gaan aan de slag met het maken van jouw tuinje. We gaan timmeren, schuren en het natuurlijk in elkaar zetten.
Als laatste kies je je eigen kruiden voor in je rekje.
De workshop is inclusief een kopje koffie of thee. En een Suffe tutten goodie.
Kosten zijn €16,50. Je gaat naar huis met een uniek kruidentuuntje met 3 verschillende soorten kruiden.
Ook als je geen groene vingers heb. Vooral gezellig en leuk.

Met hartelijke groetjes,
Suffe tutten
Priscilla en Esther

Gezamenlijk spreekuur gemeente en politie

Woensdag 22 februari vindt voor Nieuw- en Sint Joosland de primeur plaats van een gezamenlijk spreekuur van gemeente en politie. Tijdens dit spreekuur kunnen inwoners vragen stellen aan de wijkmanager, Rianne van Iwaarden en de wijkagent, David Kaljouw.

Het spreekuur wordt maandelijks op verschillende tijdstippen en locaties in het dorp gehouden om zoveel mogelijk mensen tegemoet te komen. Het exacte tijdstip en de locatie worden gecommuniceerd via de social media en in de lokale week- en dagbladen.
Het eerste spreekuur wordt gehouden:

Woensdag 22 februari van 11:00 - 13:00 uur in het Dorps'uus op d'n Oek.

Bewoners kunnen terecht met vragen, klachten, suggesties of complimenten over hun dorp.
Het spreekuur komt voort uit de samenwerking van gemeente en politie met bewoners om de leefomgeving op het fysieke en sociale gebied te verbeteren en de betrokkenheid van inwoners bij de leefomgeving te vergroten. Gemeente en politie trekken regelmatig samen op in de wijken. Zo worden er bijvoorbeeld in het kader van de inbraakpreventie en verkeersveiligheid samen acties georganiseerd. Het gezamenlijke spreekuur vond eerder plaats in Middelburg-Zuid en Arnemuiden en werd goed bezocht.

Uit dorpskrant februari 2017

Weegbrug

Er wordt regelmatig aan de weegbrug gewerkt, deels doordat er deze winter al een paar keer een slechte plank vervangen is. Gelukkig beschikken we over voldoende materiaal om deze te vervangen.
Dit voorjaar willen we het complete brugdek vernieuwen en tegelijk het staal eronder een opknapbeurt geven.
We zoeken nog enkele mensen die ons willen helpen. Denk hierbij aan het schoonmaken en meniën van de stalen balken.
U kunt zich bij mij opgeven

Ko de Visser, tel. 602255

Uit dorpskrant februari 2107

Fietsoversteekpunten

Enkele keren hebben we het Waterschap Scheldestromen erop gewezen dat de fietsoversteekplaats aan de Steenbakkerijweg gevaarlijk is.
Het schap heeft ernaar gekeken en meldde aanvankelijk dat deze voldoet aan de wettelijke normen. Dus veranderde er niets.
Op de laatste dorpstafel kwamen er weer klachten. We hebben vervolgens een nieuwe afspraak gemaakt met het Waterschap en daarbij ook de gemeente uitgenodigd.
Zodoende stond ik op 14 december om 8.00 uur aan de oversteek met 2 man van het Waterschap, wethouder Simons en een medewerker van verkeer.
Helaas werkte het weer niet mee, het was kraakhelder. Maar er kwamen schoolkinderen uit Middelburg naar Nieuwland en andersom, ook via de Oude Dijk kwam er een groepje uit Arnemuiden.
De conclusie: de verlichting laat te wensen over. De palen zijn voor een dergelijk punt te laag en dus gevaarlijk. Dit is goed nieuws. Inmiddels is er een hoge mast(en) besteld. Dat betekent na plaatsing en montage meer licht op de fietsoversteek.
Dan had ik nog een punt: de oversteekplaats bij de Roode Leeuw, vanuit Middelburg. Eerst kom je een bord tegen met de tekst "(brom)fietsers oversteken" (zonder dat wordt aangegeven waarnaar toe). Een stukje verder stond het bord "verboden voor fietsers". Om hier duidelijkheid in te brengen heeft het Waterschap het verbodsbord omgedraaid en een bord met een pijl naar rechts opgehangen.
Hopelijk dat daar nu wat minder fietsers zijn die rechtdoor rijden, Want als je met de auto uit het dorp gaat, en er komt een fiets langs de verkeerde kant, wordt het wel erg krap als er ook nog een auto het dorp inkomt.

Ko de Visser

Uit dorpskrant februari 2017

Buurthulp in Nieuw- en Sint Joosland

Misschien heeft u gehoord dat in Sint Laurens vorige maand Buurthulp is gelanceerd. Ook elders binnen de gemeente Middelburg zijn dergelijke initiatieven ontwikkeld. Bij deze dorpskrant vindt u een enquête over dit onderwerp. Het bestuur wil namelijk graag weten of er in Nieuwland behoefte bestaat aan dit soort hulpverlening,
hiervoor zijn wel vrijwilligers nodig, want zonder deze mensen geen hulp!
Het gaat om hulp die niet wordt geleverd door de thuiszorg. U moet dan denken aan een klussendienst, boodschappenhulp, begeleiden bij bezoeken aan arts of ziekenhuis, gezelschapsbezoek, voorlezen, opvang bij ziekte. Hond uitlaten enz.

Mocht er in Nieuwland behoefte bestaan aan deze vormen van georganiseerde buurthulp, dan zal de Dorpsvereniging hierbij het voortouw nemen. In een later stadium is dan wellicht onderbrenging nodig in een stichting, coöperatie of vereniging.

Uit dorpskrant november 2106

Eenrichtingsverkeer Scheldepoortstraat

Zoals u weet geldt in de Scheldepoortstraat eenrichtingsverkeer tussen de aansluitingen met de Sloehavenstraat en de Zeeburgstraat (met uitzondering van fietsers en bromfietsers). Wij horen de laatste tijd echter veel klachten dat automobilisten op dit deel tegen de richting in rijden. Omdat dit verkeersgedrag kan leiden tot verkeersonveilige situaties en passeerproblemen in deze straat, verzoeken wij alle weggebruikers met klem om de verkeersregels na te leven. Alleen samen kunnen we zorgen voor een verkeersveilige straat!

Uit dorpskrant november 2016

Nieuwland koerst het beste in Zeeland

Hoe organiseer je een groot koersbaltoernooi? Dat moet je aan Willy de Klerk en Ko de Visser vragen. Zij staken een berg werk in het toernooi dat vrijdag 29 oktober werd gehouden in het Omnium in Goes. Dit sportevenement werd eerder op touw gezet door de Koersbalbond Zeeland.
Toen die ophield te bestaan heeft genoemd Nieuwlands duo het op zich genomen.
Het is geen kleinigheid. Je moet onder meer de zaal regelen, zorgen dat er matten en ballen liggen in de zaal, teams oproepen uit de hele provincie en dan ook nog een goed wedstrijdschema maken. Dat laatste is zeker geen kleinigheid. Er deden in Goes liefst 24 ploegen mee in drie poules. Je moet het dan ook nog zo plannen dat alle teams een paar keer achtereen niet spelen zodat er pauzes ontstaan om te kunnen eten. Een ploeg bestaat uit een captain en twee groepen van twee spelers. In totaal speelden er in Goes dus 120 personen mee!
Dat de eigen club uit Nieuwland tot de meest bloeiende behoort bleek al uit het feit dat er drie ploegen werden ingeschreven. We zijn gewend om op tijd te vertrekken, dus werd nog voor negen uur het vertreksein gegeven in de Veerstraat. Zodoende kwamen we ruim voor aanvangstijd aan en was er tijd om eerst een bakje te doen.
Kennelijk is zo’n rustige voorbereiding goed, want het eindresultaat was om in te lijsten. In twee van de drie poules eindige een team uit Nieuwland op de eerste plaats, terwijl het andere op de derde plaats beslag legde. Zodoende de kop boven het stukje.
Ik zou zo zeggen: kom eens meedoen. We spelen iedere donderdagavond tussen half acht en half tien in de grote zaal van het dorpshuis. Drempelvrees is niet nodig. Het is namelijk een gezellige club waarvan de leden met elkaar meeleven in goede en slechte tijden.
Bang om het niet te kunnen? Zou ik niet doen. Dit is een sport waaraan ook mensen met negen of tien kruisjes achter hun naam mee kunnen doen. Dat is nou net het aardige van deze vorm van vrijetijdsbesteding. Daarbij komt dan de sfeer op de club, waar iedereen elkaar het beste gunt.
Ziezo. Dat lijkt me toch wel genoeg reclame. Wie denkt dat bovenstaande overdreven is komt zelf maar eens de sfeer proeven.

Namens de club: speler Wim Staat

Uit dorpskrant november 2016


Tafel thuis

Eet u graag lekker, maar lukt het niet altijd om een warme maaltijd te bereiden? Met Tafel Thuis bent u altijd verzekerd van een complete en vooral smakelijke maaltijd. Kwaliteit en gezonde voeding staan voorop bij Tafel Thuis en daarin onderscheiden de maaltijden zich dan ook van de kant en klare maaltijden die in de schappen van de supermarkt te vinden zijn. De maaltijden worden bereid onder leiding van meesterkok Sjaak Jobse. Zijn voorkeur gaat uit naar verse Zeeuwse streekproducten, iets wat terug te zien is in het menu van Tafel Thuis.

Hoe werkt het?
Als klant van Tafel Thuis ontvangt u iedere week een menulijst waaruit u zelf uw menu samenstelt. U heeft als klant een grote mate van vrijheid. Dagelijks heeft u de keuze uit drie verschillende vlees-/visgerechten of twee vegetarische gerechten. Wilt u een volledige maaltijd met een voorgerecht (meestal soep), een hoofdgerecht en een nagerecht, of wilt u alleen een hoofdgerecht? Ook de combinatie hoofdgerecht met een voor- of nagerecht is mogelijk. Heeft u bijzondere wensen ten aanzien van een dieet? Het kan allemaal. De gerechten worden vers en ambachtelijk bereid. Vlees, vis, wild en gevogelte worden uitsluitend om en om in plantaardige vetten bereid, waardoor kleur en smaak worden behouden. De koel-versmaaltijden worden twee keer per week door een vrijwilliger bij u thuis afgeleverd. Bij de vrijwilliger kunt u ook terecht voor uw vragen over bijvoorbeeld het invullen van de menulijst, het afstellen van de temperatuur van uw koelkast of het gebruik van de magnetron.

Wat is koelvers?
De maaltijden van Zorgstroom worden bereid volgens de koelvers-methode. Dit houdt in dat de maaltijd na bereiding snel wordt teruggekoeld en verpakt en vervolgens bewaard wordt bij een temperatuur tussen twee en zeven graden. U kunt de maaltijd dan zeven dagen bewaren in de koelkast. Wanneer het u uitkomt warmt u de maaltijd op in de magnetron. Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden voor de maaltijden, dan kunt u een e-mail sturen naar tafelthuis@zorgstroom.nl of bellen naar 0118 - 63 20 30.
www.tafel-thuis.nl

Kinderraad

De Kinderraad (Melissa, Tess, Luna van Kleef, Jur, Daniël en Alexander) heeft een onderzoek gehouden onder alle kinderen van groep 4 t/m 8.

Er bleek veel belangstelling te zijn voor de mogelijkheid om te voetballen bij het bestaande ‘pleintje’ aan de Quarleshavenstraat. Jonge kinderen vinden het asfalt echter erg vervelend. Ze hebben hun verzoek ingediend bij de Gemeente Middelburg en inmiddels is er op het grasveld vlakbij de mogelijkheid te spelen.

Ze vertellen het zelf zo: “In de Quarleshavenstraat is nu een veldje waar het gras is gemaaid. En er staan bordjes ‘verboden voor honden’. Daar kunnen we dan nu gaan voetballen zonder dat je in de hondenpoep trapt. We hebben dat veldje gemaakt omdat dat andere voetbalveld van steen is en daar kan je erg hard op vallen. Je kan op dat grasveldje ook andere dingen doen dan voetballen want er staan geen goaltjes.

Groetjes de Kinderraad”

Groet Gert

Onderborden

De eerste 3 onderborden zijn inmiddels geplaatst, te weten in de Vlackeweg ( aan de kant Langeweg )Het volgende hangt aan de Walravenstraat. (Veerstraatzijde)En nummer 3 is de Zeeburgstraat ( hoek Scheldepoortstraat )Voor de van Akenstraat is de juiste tekst nog steeds niet gevonden.

Mantelzorgwaardering 2016

Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen net als vorig jaar hun mantelzorger waarderen met 75 euro.
De hulpvrager kan deze mantelzorgwaardering van 1 februari tot en met 30 april 2016 aanvragen bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via het telefoonnummer 0118 553530.

Wanneer komt iemand in aanmerking?
De hulpvrager kan de waardering voor zijn of haar mantelzorgers aanvragen wanneer zij langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per Dorpskrant Nieuwland, jaargang 44, nr. 1, pagina 9 week mantelzorg geven. Mantelzorgers zijn mensen uit het netwerk van de hulpvrager zoals familie, buren of vrienden. Bijvoorbeeld ouders, die voor een chronisch ziek of gehandicapt kind zorgen, iemand die voor een dementerende partner zorgt, ook al woont die in een verpleeghuis, of iemand die voor zijn buurman zorgt met langdurige psychische problemen.
Je hoeft geen professionele zorg in huis te hebben om aanspraak te maken op de mantelzorgwaardering. Professionele zorgverleners of vrijwilligers komen niet in aanmerking voor de waardering. De hulpvrager moet op 30 april 2016 ouder zijn dan vier jaar. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit voor hem of haar doen. Belangrijk is dan om alle gegevens van de hulpvrager, waaronder IBAN-nummer en Burgerservicenummer bij de hand te hebben.

Hoe gaat het verder?
Wanneer een hulpvrager op Walcheren de mantelzorgwaardering tussen 1 februari en 30 april 2016 bij Manteling heeft aangevraagd, krijgt hij voor 1 juni 2016 bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. Het bedrag wordt in de maand juni op zijn of haar bankrekening gestort. De hulpvrager kan het vervolgens naar eigen inzicht verdelen over één of meerdere van zijn of haar mantelzorger(s).

Waarom mantelzorgwaardering?
De Walcherse gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de mantelzorgwaardering, die in de plaats komt van het mantelzorgcompliment.

Vragen?
Meer informatie over de mantelzorgwaardering vindt u vanaf 1 februari 2016 op www.mantelingwalcheren.nl. Heeft u vragen over mantelzorg? Dan kunt ook bij Manteling terecht. Voor vragen over welzijn, zorg en opgroeien kunt u bellen naar Porthos:088-7514000 of kijk op www.porthos.nl.

Er wordt op u gewacht

Voor mensen die te kampen hebben met ouderdom of beperkingen is ‘onder de mensen komen’ niet vanzelfsprekend. Soms zijn ze fysiek niet in staat om naar buiten te gaan, of zijn ze geremd door hun beperking om zelfstandig contacten te leggen. Eén ding hebben ze allen gemeen: ze zien op tegen de komende lange winterdagen en zouden zo graag iemand willen hebben die geregeld een praatje met hen maakt, een kopje koffie komt drinken, naar hun verhaal luistert, of een uitstapje met hen maakt.

Ben jij die vrijwilliger waar zij naar uit kijken? Bel Manteling: 0118 553530 of
mail :info@mantelingwalcheren.nl voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Haiku

Een haiku is een zeer kort gedichtje van maximaal drie regeltjes en hooguit 17 lettergrepen. De dichter neemt iets waar (bv. in de natuur, bij mensen, dieren, dingen, een bepaalde gebeurtenis enz.) en legt dit met enkele woorden kernachtig vast. Vaak zit in de laatste zin de “verrassing”

In de komende tijd, zal Nieuwlander Wim Siebers hier en daar enkele haiku’s in de dorpskrant plaatsen.

Een voorbeeld:
zag ik de bloesem
terugkeren naar de tak?
ach nee, een vlinder

Wandelmaatje gezocht voor bewoner Binnenhaven

Binnenhaven is een kleinschalig wooncomplex voor ouderen met geheugenverlies en dementie van Zorgstroom in Nieuw- en Sint Joosland.
Eén van de bewoners is een oudere dame die geen kinderen heeft. Ze zou het fijn vinden als een vrijwilliger 2-3 keer per week langskomt om een wandeling met haar te maken. Ze houdt van flink doorwandelen, is erg vriendelijk maar heeft een eigen wil. We zoeken daarom een doortastende, sturende en zelfstandige vrijwilliger die sterk in zijn of haar schoenen staat om mevrouw te begeleiden. Mevrouw vindt het ook leuk om een gesprekje te voeren of een spelletje te doen als het regent.
Maak iemand blij en jezelf erbij!
Manteling heeft interessant vrijwilligerswerk voor u! Om aan de toenemende hulpvragen te kunnen voldoen zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Misschien iets voor u?

Wat dacht u van:
 • Maatje worden van iemand die door ziekte of beperking eenzaam is? Als maatje brengt u iemand een bezoekje, biedt u gezelschap en een luisterend oor, doet u een spelletje of onderneemt u samen activiteiten, zoals wandelen of fietsen.
 • Vrijwillige Netwerkcoach worden? Manteling leidt vrijwilligers op tot ‘Netwerkcoach’. Een netwerkcoach begeleidt mensen die weinig contacten hebben met het verstevigen of opbouwen van het eigen netwerk.
 • Vrijwilliger Zorg aan Zee worden? In het zorghotel aan de Boulevard in Vlissingen ondersteunen onze vrijwilligers de gasten die daar verblijven voor revalidatie of herstel. Ze doen dat samen met een team van verpleegkundigen en verzorgenden.
 • Vrijwilliger Terminale Zorg Thuis worden? Als u affiniteit heeft met terminale zorg kunt u als vrijwilliger mensen in de laatste levensfase thuis begeleiden. Daarmee ontlast u tevens de mantelzorger die daarmee in de gelegenheid wordt gesteld even iets voor zichzelf te doen.
 • Vrijwilliger Praktische Hulp worden? Op incidentele basis een boodschapje voor iemand doen of iemand begeleiden naar het ziekenhuis of dokter.
  Manteling biedt alle vrijwilligers begeleiding, scholing, groepsbijeenkomsten, interessante themabijeenkomsten, praktische trainingen en een reisvergoeding.


Voor informatie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek belt u: 0118-553530 of mailt u naar info@mantelingwalcheren.nl. Kijk ook eens op onze website: www.mantelingwalcheren.nl voor vacatures.

Oude dorpskranten op website dvnieuwland.nl

Dorpskranten uit voorgaande jaren vanaf 2008 kunnen op de website worden ingekeken via menukeuze:
Uit de dorpskrant,
Dorpskrant archief.

november 2014

Heerlijke fietsroute voert langs Nieuwland

Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft de fietsroute De Drie Heerlijkheden uitgegeven. Een andere naam is rondje Ritthem. Je kunt deze route ook rondje onder Nieuwland noemen zoals u ziet op bijgaande foto. De route is bedacht door Leo de Visser uit Ritthem. Hij drijft samen met zijn vrouw Mieke aan de Zandweg in zijn

De bijbehorende boerderijwinkel is op vrijdagen geopend van 13.30 tot 17.30 uur. Het bijzondere is dat hij nog altijd met paarden werkt. Ik heb hem zelf eens bezig gezien tijdens het eggen van een akker. Een fotogeniek gezicht. En laat ik niet vergeten dat hij een grote naam is in de wereld van het ringrijden. Kortom een veelzijdig mensDe naam Drie Heerlijkheden verwijst naar Ritthem, Welzinge en Nieuwerve. Voorheen adellijke bezittingen. De edele heren hadden er bijzondere rechten, vandaar ‘heerlijkheden’.

De route voert langs tal van plekken die historisch van belang waren. Daaronder is Hof ter Linde aan de Zuidweg in Welzinge. Nu een boerderij, maar vroeger een heus kasteel, vlakbij Nieuwland. De kelders van dit slot zijn nog aanwezig. En zo worden nog veel meer geheimen onthuld. Je kunt de route, zoals bijgaande kaart toont, ook in Nieuwland beginnen en eindigen. Routes verkrijgbaar bij de bakker.

Willem Staat

april 2014

Bed en Breakfast De Zonnehut

Wij zijn Tom en Vonny van der Weel en wij zijn nu ongeveer drie jaar de trotse eigenaren van Bed & Breakfast De Zonnehut.

Al een paar keer hebben wij de reactie gehoord van mensen op het dorp dat ze niet wisten dat wij een Bed en Breakfast hebben. Vandaar dat ik nu eens een stukje schrijf voor in de dorpskrant.

Onze Bed & Breakfast is een leuke, gezellige, houten blokhut van vier bij zes meter, het huisje heeft een eigen toilet en onze gasten kunnen gebruik maken van onze badkamer op de begane grond.

De afgelopen jaren hebben wij verscheidene gasten gehad; Belgische fietsers, Italianen op ontdekkingsreis, Limburgse tortelduifjes, ruiters of juryleden voor Manege De Kroo, theaterbezoekers van De Wegwijzer maar ook familieleden van mensen op het dorp.

Mocht uw nieuwsgierigheid zijn gewekt, neem dan gerust een kijkje op onze website www.dezonnehut.nl

Vonny van der Weelapril 2014


Parkeren bij de Roode Leeuw

Bezoekers van alle gelegenheden binnen het dorp mogen hun auto parkeren op het gedeelte langs de geluidswal van het parkeerterrein bij de Roode Leeuw, het is het linker gedeelte als u het parkeerterrein oprijdt. Dit gedeelte is openbaar parkeerterrein. Ook als u een feestje in het dorpshuis heeft, is het verstandig om uw bezoekers daar te laten parkeren, dit vermindert de ergernis van de bewoners van het dorp.


februari 2014

De biblioservicebus

Tot onze verrassing kregen we in januari 2014 plotseling de biblioservice bus op het dorp. Zelfs bij de gemeente was men hiervan niet op de hoogte. Maar het is een stukje aanvullende service voor het dorp zullen we maar zeggen. De nieuwe tijd en plaats vanaf januari 2014 is:
Maandag van 18.15 tot 19.00 uur aan de Oude Rijksweg bij de Oude begraafplaats

Een opsomming van de service:

Informatie
 • Openbaar vervoer: dienstregeling van Connexxion en NS
 • Overheidsinformatie: - Zeeuwse gemeenten - Politie Zeeland - Provincie Zeeland
 • Toeristische informatie VVV Zeeland
 • Filmaanbod van Cine City
 • UWV Werkbedrijf
 • Tempo Team

U kunt bij ons terecht voor:

Bibliotheekdiensten
 • Boeken
 • Nederlandse en Engelse bestsellers
 • Tijdschriften en puzzels
 • Dvd’s en jeugdluisterboeken
 • Persoonlijke dienstverlening
 • Kopiëren en printen
 • Digitale bestanden en internet
 • Advisering en informatiebemiddeling
OV-chipkaart servicepunt
 • Het actuele saldo van uw OV-chipkaart controleren
 • Saldo aanschaffen en opladen met uw PIN-pas
 • Bestellingen ophalen en aanvraag of wijziging op kaart zetten
 • Het Studentenreisproduct ophalen
 • Een anonieme OV-chipkaart kopen
Verkoop van producten
 • Bioscoopbonnen
 • Postzegels en ansichtkaarten
 • Boekenbonnen
 • VVV Cadeaubonnen
 • VVV-artikelen: fietsroutes, kaarten en gidsen!
Bancaire diensten van de Rabobank
 • Geld pinnen en informatie over de dienstverlening
 • Chipknip oplaadapparatuur
 • Financiële dienstverlening door consulent

Wonen, zorg en welzijn

Informatie over:
 • Zorg- en dienstverlening door: - MEEZeeland - Stichting Welzijn Middelburg (SWM) - Klaverblad Zeeland - Werkt voor Ouderen- Zorgzuster Zeeland- Centrum Jeugd en Gezin (CJG)
 • Gezondheid: GGD Zeeland
 • Wonen: - Woonburg - Zeeuwland - RWS - R&B Wonen
TNT Servicepunt
 • Alle soorten post- en pakketzegels
 • Brieven, pakketten en aangetekende post versturen
 • Verpakkingsmateriaal (postdozen)
 • Ook buitenlandse verzendingen


februari 2014

Even kennismaken met Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig

Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Stichting Welzijn Middelburg is er voor iedereen in de gemeente Middelburg. Samen Vrijwillig brengt mensen die vrijwilligerswerk zoeken in contact met lokale vrijwilligersorganisaties, ondersteunt vrijwilligersorganisaties en promoot vrijwilligerswerk onder zoveel mogelijk mensen. Vrijwilligerswerk zoeken. Als mensen belangstelling hebben voor vrijwilligerswerk, kunnen zij terecht op de website www.welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk voor informatie en vacatures. Er staan zo'n 150 verschillende vrijwilligersvacatures op de website, volop keuze dus! Mensen kunnen zich direct online aanmelden voor de vacatures. Het is ook mogelijk om persoonlijk op gesprek te komen voor informatie en advies over vrijwilligerswerk of één van de oriëntatiebijeenkomsten over vrijwilligerswerk te bezoeken.

Ondersteuning vrijwilligersorganisaties
Vrijwilligersorganisaties en verenigingen kunnen bij Samen Vrijwillig terecht voor ondersteuning bij de werving van vrijwilligers en voor advies rondom andere vraagstukken. Daarnaast verbinden en versterken we vrijwilligersorganisaties door hen rondom een inhoudelijk thema met elkaar in contact te brengen tijdens onze IDEE bijeenkomsten.
Promotie vrijwilligerswerk. Ook zetten wij ons in om vrijwilligerswerk te promoten onder de inwoners van de gemeente Middelburg, van jong tot oud.
De boodschap die we hierbij uitdragen is: vrijwilligerswerk is leuk, veelzijdig, je leert ervan, je ontmoet nieuwe mensen én je helpt de samenleving. Belangstelling voor vrijwilligerswerk?
Een vrijwilliger nodig voor je organisatie of vereniging? Wij helpen je graag op weg! Neem een kijkje op onze website, of maak een afspraak met één van ons. Graag tot ziens!
Eline Kabboord, Janneke Nijssen en Rianne Hacking
www.welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk

Uit dorpskrant april 2013

‘Zorgeloze dagen’ voor mantelzorgers


Manteling biedt mantelzorgers, die intensief voor iemand uit hun omgeving zorgen, de mogelijkheid om er drie dagen tussen uit gaan. Onder deskundige begeleiding en in een bijzondere omgeving krijgen zij de gelegenheid om de accu weer op te laden en nieuwe inspiratie op te doen.
Door de mantelzorgsituatie waar je inzit, is het soms lastig om tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij dingen die belangrijk voor je zijn. Onder begeleiding van Luuc Smit, docent aan de Hogeschool Zeeland (HZ), is er gelegenheid om na te gaan hoe je je situatie mogelijk kunt verbeteren. Het programma is oplossingsgericht en bevat veel ontspannende activiteiten.
De dagen worden gehouden in het Dominicaner Klooster in Huissen. De bijzondere sfeer, de rust en de gastvrijheid maken het tot een ideale plek om tot jezelf te komen, na te denken en de accu weer op te laden. Deze dagen worden mogelijk gemaakt dankzij de goede contacten met de HZ en het Dominicaner klooster en door een bijdrage van de gemeente Vlissingen. Hierdoor vragen we een eigen bijdrage van slechts €60,00! Veel verzekeringen vergoeden de kosten van vervangende zorg. Vraag Manteling naar de mogelijkheden.
Datum: 10 t/m 12 juni 2013 Locatie: Dominicaner Klooster in Huissen Kosten: € 60,00 inclusief volpension, vervoer en verblijf in een-of tweepersoonskamer. Voor meer informatie en aanmelding:
Manteling: 0118 - 55 35 30 of info@mantelingwalcheren.nl

Uit dorpskrant april 2013

Arduin in Nieuwland


Aan de oude Rijksweg nummer 54 gaan iedere dag met veel plezier cliënten van Arduin naar de dagbesteding. Cliënten ondernemen daar dagelijks verschillende activiteiten, zoals knutselen, bouwen, koken, spelletjes, snoezelen, maar ook kleine klussen zoals flessen brengen naar de glasbak. Binnenkort zal Arduin het hele pand huren. Er zullen dan nog een paar nieuwe cliënten bijkomen. De cliënten maken graag nader kennis met u. Zij willen graag een bijdrage leveren aan het dorp. In de volgende editie vertellen we daar graag meer over!

Uit dorpskrant februari 2013