Koersbalgroep

Klik hier als u de foto wilt vergroten
Het winnende team

Koersbal 1

Donderdag 5 maart.

We gaan met 2 teams van 6 personen naar Koudekerke voor het koersbaltoernooi van de Stichting Welzijn Veere. Het toeval wil dat we met 6 dames en 6 heren zijn. Dus wordt besloten een dames- en een herenteam te vormen. Bij de heren gaat het niet voor de wind want ze weten maar 3 van de 6 wedstrijden te winnen. De dames hebben de wind goed mee want met 5 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel werden zij poulewinnaar. Dit betekent dat zij de finale speelden tegen de andere 2 poulewinnaars. Op zo’n moment loopt de spanning behoorlijk op, maar de eerste ronde wordt gewonnen. Dat geeft moed.

Ook ronde 2 weten zij met winst af te sluiten, dus gaat de wisselbeker naar Nieuwland mee.

Proficiat dames

Ko de Visser

Koersbal 2

Het is vrijdag 13 mrt 2015 als het Purikken toernooi begint.
De deelnemende ploegen, TIEN in totaal zijn er zeer op gebrand te gaan winnen. Het lijkt wel of de overwinning al binnen is.
Maar zoals we beseffen moet er nog gekoerst worden. Dat blijkt niet zo simpel te zijn als we dachten .
In de strijd loopt de persoonlijke temperatuur soms hoog op.
De verloting loopt als een koersbal. Het verrast de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en de prijzen hebben verzameld .
Na een hevige onderlinge strijd van de deelnemende partijen waar wij zeer blij mee zijn, want anders konden we wel stoppen, zijn uiteindelijk de winnende ploegen bekend .
De eerste plaats is voor NIEUWLAND en een welverdiende tweede plaats voor MAJORAAT .
Wij willen de organisatie bedanken voor de inzet en hopen dat het een vervolg mag hebben.


m. vr. koersgroet Lenie & Wijnand

Koersbal 3

Dinsdag 24 maart 2015 is er een groep van de koersbalgroep Nieuwland naar het voorjaarstoernooi van Ter Reede in Vlissingen geweest. Ze moesten 9 wedstrijden spelen tegen ploegen uit geheel Zeeland en wonnen 8 van de 9 te spelen wedstrijden en werden kampioen. De wisselbeker is dus voor een jaar in bezit van Nieuwland.

Willy de Klerk

Koersbal 4

Dinsdag 7 april vertrokken we naar Kapelle. Daar hebben we vorig jaar de wisselbeker bemachtigd dus moesten we hem verdedigen, helaas wisten we dit keer geen beslag op te leggen en moesten we ons met een verdiende derde plaats tevreden stellen.

Ko de Visser

De koersbalgroep

Klik hier als u de foto wilt vergroten


Wat is Koersbal?
Koersbal is een sport die op dit moment nog veelal door ouderen beoefend wordt, maar zeker ook door jongeren zelf tot zeer jeugdigen toe beoefend kan worden.

Hoe wordt het gespeeld?
Koersbal speelt men op een vilten mat van 2 x 8 meter, men speelt als volgt: Eerst wordt de jack (het witte balletje) gerold, hiervan is de bedoeling dat het zover mogelijk naar het eind van de mat tot stilstand komt. Dan wordt er om en om met een zwarte en een bruine speelbal getracht zo kort mogelijk bij de jack te komen in totaal worden er 4 zwarte en 4 bruine ballen gerold, deze speelballen wegen 750 gr en hebben hun zwaartepunt uit het midden liggen waardoor ze een curve beschrijven hetzij links of rechtsom dit laatste bepaald de speler.

Is het moeilijk?
Nee het is niet moeilijk maar het vereist wel enige oefening om tot een gewenst resultaat te komen

Kom dan op donderdagavond om 19.15 uur naar het dorpshuis en speel eens een avondje mee, goed voor de sociale contacten en gezelligheid, we spelen van 19.30 tot 21.30 uur

Bent u geïnteresseerd ?
Dan bent u van harte welkom in het Dorpshuis op de donderdag avonden vanaf 19.15 behalve feestdagen en de maanden juli/augustus.
Zeg niet: dat is niets voor mij of dat kan ik niet, want velen voor u hadden ook deze gedachte. Dit zijn nu onze trouwste leden.
Dus kom langs en speel een paar avondjes mee op proef en beslis daarna of het u ligt.

Of neem contact op met:

Ko de Visser 602255 of Willy en Tannie de Klerk 602328